magyar

hrvatski

deutsch

italiano
 

Mirko & Arijan Žigo
Barbat 710, 51280 RAB, Croatia
tel/fax: +385 51 721 154
e-mail:
mirkodiving@otokrab.hr
MIRKO DIVING CENTER

 

EGÉSZ ÉVBEN NYITVA

www.mirkodivingcenter.com

     
   
  Home  
  Home  
  Home  
  Home  
  Home  
  Home  
  Home  
  Home  
  Home  
  Home  
   
   
  Home  
     
  Known locations : Mirko diving Center Rab
   1. island Čutin  
   2. island Pag  
   3. sunken ship "Rosa"  
   4. cape Zavratnica  
   5. cape Vrutak (spring)  
   6. Monk seal cave  
   7. The rock of Mag  
   8. Krklant  
   9. Stolac  
   10. Mala plaža  
   11. Lastavice  
   12. The island of Goli  
   13. The island of Prvić  
   14. cape Šilo  
   15. The island of St. Grgur
   16. Kalifront  
   17. The island of Dolin (Tabinja)
   18. The island Premuda  
     

A kellemes és biztonságos búvárkodást a Mirko Búvár Közpntban két, 11 és 12 méter hosszú, erős motorral rendelkező hajó teszi lehetővé. A hajók Dan oxigén teljes felszereléssel, WHF rádióállomással, mobil telefonnal, konyhával, wc-vel, édes vízzel és fűtéssel, amelyre esetleg csak a téli hónapokban lehet szükség, rendelkeznek, amelyek együtt a biztonságos és kellemes búvárkodást garantálják.

A búvárkodásra történő érkezés ideje leggyakrabban 10 óra körül van, egyszer, vagy kétszer lehet merülni. Ha kétszer van merülés, akkor minden búvárnak általában két palackja van. A merülés helyére történő érkezést követően, amely körülbelül 20 percestől 1 órás hajóút, a búvárok felöltöznek, elvégzik a merülést és ezután körülbelül 1,5 órás szünet következik, amely idő alatt a homokos strandok valamelyikén fürdés, napozás, uzsonna vagy piknik lehetséges, ami után a második merülés következik egy másik helyszínen és akkor visszatérés a bázisba 16 óra körül.

Egyszeri merüléskor a merülés helyére történő érkezést követően a felöltözés következik, merülés és azt követően visszatérés a bázisba.

A bázisba való visszatérést követően felszerelését mindenki édesvízben lemoshatja és otthagyhatja a központ helyiségeiben a következő merülésig.

A központ több mint húsz teljes búvárfelszereléssel, 40 búvárruhával, 400 kg ólommal és több, mint 50 darab búvár palackkal rendelkezik, amelyek kibérelhetők.

Merülési helyszínek.

Rab sziget és annak környékének, Pag, Cres, Čutin és Goli szigetek változatossága szép és biztonságos búvárkodást nyújt, ahogy a tapasztalt búvároknak, úgy a kezdőknek is. Különösen Čutin sziget, ahol számos búvár véleménye szerint a Földköz legszebb tenger alatti világa található. A legtöbb pozíció olyan, hogy a hajó a part mellett van lehorgonyozva, a tenger nyugodt, hullámok és tengeri áramlatok nélkül. A hajó alatti mélység 3-tól 5 méter gyönyörű korallokkal és tengeri állatokkal, amelyek után meredek fal következik 40-60 méteres mélységig hasadékokkal és barlangokkal, úgy, hogy mindenki kiválaszthatja a kívánt mélységet. A falakon szivacsok, gorgóniák, anemonok, korallok és más víz alatti növények láthatók, a barlangokban és hasadékokban pedig különféle halfajták és rákok: pica halak, durbincsok, polipok, angolnák, tengeri macskák, sziklahalak és mások. 


BÚVÁRKODÁS HAJÓRÓL, HANEM 22,50 EUR
- Az
ár tartalmaz egy üveg és ólom.

 

Copyright © 2014. MDC Rab"